onsdag 18 mars 2009

När man är i Kyoto är det nära till Nara...

Japan har haft många huvudstäder genom åren (när en ny kejsare tillträdde valde han ofta att byta huvudstad). Nara var den första huvudstaden (grundades år 710) och ligger 50 minuters tågresa söder om Kyoto. Detta är alltså verkligen en plats med anor, bland annat finns här världens största träbyggnad, Todaijitemplet, som rymmer en 16 m hög Buddhastaty i brons.

Och tröttnar man på tempel kan man roa sig med att studera tama rådjur som strövar omkring i delar av stan. Dom är väldigt tama och helt orädda för människor - och dom är många! Överallt står dom och hänger i väntan på att bli matade av turisterna... vilket liv!

Vi avslutade besöket i Nara med middag som bestod av den lokala specialiteten nabe - en soppa bestående av mjölk, kyckling, purjolök och lite andra grönsaker. Den var mycket god, men det bästa med denna soppa var nog att vi fick laga den själva! Vi fick in råvarorna i små korgar och kunde sedan lägga ner dessa i mjölken som kokade i små lerkärl värmda av små "bunsenbrännare" - mycket trevligt pyssel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar